Zpětný odběr elektrozařízení

 

Hiszünk a környezetet tiszteletben tartó magatartásban, ezért kínálunk lehetőséget régi elektromos berendezései/akkumulátorai egyszerű és ingyenes leadására.

A fogyasztónak alapvető szerepe van az elektromos készülékek és akkumulátorok kezelésének rendszerében. Ő dönti el, hogy mi legyen a régi készülékkel. A régi és felesleges elektromos berendezések és akkumulátorok nem tartoznak a kommunális hulladékgyűjtőkbe.

A fogyasztót az alábbi szimbólumokkal tájékoztatni kell arról, hogy az adott elektromos berendezés/akkumulátor nem tartozik a kommunális hulladék közé. Minden új elektromos berendezés/akkumulátor így meg van jelölve. A szimbólum megjelenhet közvetlenül a készüléken, annak csomagolásán vagy a használati útmutatóban vagy a jótállási jegyen.

Hogyan lehet ingyenesen megszabadulni a régi készülékektől/akkuktól Csehországban?

- Megtalálja a legközelebbi átvételi pont címét és nyitvatartási idejét.

- A használt elektromos berendezéseket gyűjtőhelyre kell leadni vagy leadni. Itt a kezelő határozza meg, hol hagyhatja ingyenesen a készüléket. Az elektromos berendezések újrahasznosítása érdekében azokat szétszereletlen állapotban kell leadni.

- Ha önkormányzata mobil hulladékgyűjtést szervez, aminek része az elektromos berendezések visszaszállítása, akkor Ön is igénybe veheti ezt a rendezvényt.

- A kisméretű elektromos berendezésekhez speciális piros konténerek készülnek.

- Az ASEKOL gondoskodik a leszállított elektromos berendezések utólagos elszállításáról és feldolgozásáról.

 

Hogyan lehet megszabadulni a régi készülékektől/akkuktól az SK-hoz?

- Asekol átvételi pontokon keresztül, amelyek visszavételre szolgálnak, lásd: www.asekol.sk/zberne-miesta

- az elektronikai hulladékok és a használt akkumulátorok begyűjtéséhez látogasson el a www.asekol.sk/zberna-siet/odvoz-elektroodpadu oldalra

 

Ki biztosítja az ökológiai ártalmatlanítást?

Csehországban termékeink ökológiai ártalmatlanítását az ASEKOL a.s. cég biztosítja, amelynek székhelye: Československého exil 2062/8, 143 00 Prága 4, Cégazonosító: 27373231.

Az ASEKOL honlapja felsorolja az elektromos berendezésekben használt anyagok negatív hatásait, valamint a szelektív gyűjtésre szolgáló grafikus szimbólumokat és egyéb részletes információkat is.

Szlovákiában termékeink ökológiai ártalmatlanításáról az ASEKOL SK s.r.o. cég gondoskodik, amelynek székhelye: Lamačská cesta 45, 841 03 Bratislava, azonosítószám: 45 602 689.

 

Miért hasznosítsuk újra?

 Nemcsak az elektromos berendezések, hanem az elemek és akkumulátorok is sok újrahasznosítható fémet tartalmaznak, mint például cink, vas, mangán, nikkel, kadmium vagy ólom. Ugyanakkor ezen anyagok egy része nagyon veszélyes a környezetre és az emberi egészségre, különösen a higany, az ólom és a kadmium. A kiválasztott elemeket gyakran a bennük lévő kémiai elem szimbólumával jelölik (Pb, Cd, Hg).

 

Az Ön adatainak védelme fontos számunkra

Ez az online áruház sütiket tárol, amelyek elősegítik a megfelelő működést. Szolgáltatásaink használatával Ön hozzájárul azok használatához.

Összes engedélyezéseNem engedélyezem a sütiket